Peter Kroon, werkvoorbereider

“Ik zou niet voor een bedrijf kunnen werken dat half werk levert”

“Als een werk na de offerte een opdracht wordt, dan bereid ik de werken voor. Na de werkoverdracht zorg ik dat het project verder geruisloos verloopt. Dat al het materiaal op het juiste moment op de juiste plaats is en de mensen op de werkvloer de juiste informatie hebben.”

Afwisselend werk

“Het werk is afwisselend. We doen keramisch tegelwerk, maar ook natuursteen. Bij keramiek gaat het vaak om standaard vloer- of wandtegels, maar natuursteen is allemaal maatwerk. Daar komt vakmanschap bij kijken. Het moet precies worden uitgetekend, om het in de fabriek op maat te laten maken.”

(Geen) verrassingen

“Van natuursteen kan van alles gemaakt worden: van vloeren tot vensterbanken en zelfs hele gevels. Vooral bij dat laatste komt heel veel kijken. Natuursteen gevelbekleding komt aan de buitenkant tegen de ruwe bouwconstructie aan. Dan kom je regelmatig verrassingen tegen. Als zo’n project op rolletjes loopt, heb je je werk goed gedaan.”

Mooie, speciale projecten

“Vorig jaar hebben we voor het Anne Frank Huis vijf massieve gegraveerde natuursteen blokken geleverd. Daar heb ik alle details voor uitgetekend en het transport geregeld met de aannemer. Zo’n project is echt uniek.”

Een goed product maken

“Als echte pietje precies kan ik er slecht tegen als ik een fout maak. Het is voor mij belangrijk om een goed product maken. Ik zou niet kunnen werken voor een bedrijf dat half werk levert. Kroon is wat dat betreft een heel degelijk, maar ook een gemoedelijk en collegiaal bedrijf.”