Jacob Jan Mur, werkvoorbereider

“Mogelijke moeilijkheden wil ik al voor de uitvoering tackelen”

“Als werkvoorbereider werk ik projecten uit, vanaf de overdracht totdat het klaar is voor de stellers. Dat kan gaan om het finetunen van de inkoop – het aantal tegels dat nodig is van een bepaalde maat of kleur- de benodigde materialen of zelfs het transport. Door het brede scala aan werkzaamheden wordt mijn werk nooit een sleur.”

Natuursteen is echt mijn ding

“Vanuit mijn vorige baan kom ik uit de natuursteenhoek. Ik werk ook met keramiek, maar natuursteen is wel echt mijn ‘ding’. Natuursteen wordt vaak op de gevel toegepast. Dat kun je met trots aanschouwen als je erlangs rijdt. Keramisch werk zit meestal in een gebouw. Ook daar zitten bijzondere projecten bij. Voor het gerechtsgebouw Breda heb ik bijvoorbeeld de vloeren uitgewerkt. Dat is wel een eyecatcher. Het is leuk dat dat mede door jou gerealiseerd is.”

De details goed in beeld

“Noem me perfectionistisch, maar ik doe graag dingen goed. Daarom wil ik alle mogelijke moeilijkheden al voor de uitvoering tackelen. De projectleiding en de inkoop begeven zich vooral op het grote vlak, terwijl de werkvoorbereiding zich meer op de details richt. Het is heel belangrijk om die goed in beeld te hebben. Ik ga graag naar de bouwplaats om dat soort dingen door te spreken met de mensen die ook met de details bezig zijn. Dan kun je elkaar aanvullen voor een fijne wisselwerking.”

Korte lijnen

“Ik werk parttime: gemiddeld zo’n 2 dagen op kantoor en de rest thuis. Die flexibiliteit vind ik prettig. Dat kan bij een kleinschalig bedrijf als Kroon Projecten, waar de lijnen kort zijn. De sfeer binnen ons bedrijf is vaak relax, maar net voor een deadline hangt er een gezonde spanning om een project met elkaar tot een goed einde te brengen. Als er iets misgaat kunnen de (financiële) gevolgen groot zijn. Er wordt van je verwacht dat je die verantwoordelijkheid neemt.”