Jaco Tanger, bedrijfsleider

Kroon Projecten is geen bedrijf waar de bedrijfsleider in een ivoren toren zit.

“Als bedrijfsleider stuur ik het hele interne proces aan: vanaf het moment dat een project is aangenomen, totdat de factuur betaald is. Daarnaast doe ik projectleiding, dus ik kom ook bij de aannemer op de werkvloer. Kroon Projecten is geen bedrijf waar de bedrijfsleider in een ivoren toren zit en dat zou ik ook niet willen.”

Het proces achter de schermen stroomlijnen

“Juist de veelzijdigheid maakt mijn functie zo leuk. Ik ben betrokken bij het hele proces, van de voorbereiding tot het eindproduct. Met een goede planning en werkoverleg stuur ik op de achtergrond mensen aan om dit proces te stroomlijnen. Ik hou er niet zo van om op de voorgrond te treden en werk dus graag achter de schermen.”

Menselijk bedrijf

“Kroon projecten is in alle opzichten een menselijk bedrijf. Er is veel vrijheid om je werk zelf in te delen. Dat vraagt ook om eigen verantwoordelijkheid. We doen niet moeilijk als je door omstandigheden wat later op kantoor bent. Maar het gebeurt ook weleens dat je ’s avonds of op zaterdag nog even door moet om een project in goede banen te leiden.”

Veel afwisseling

“We verkopen niet alleen tegels en natuursteen, maar verzorgen ook de uitvoering. Ik houd dus contact met de opdrachtgevers en ga naar de aannemers en tegelzetters op het werk. Die afwisseling bevalt me. Je zit niet elke dag in hetzelfde hokje en weet vaak pas na het eerste telefoontje wat de dag gaat brengen.”

Trots op onze projecten

“Daarnaast werken we aan mooie, bijzondere projecten. Zo hebben we in het internationale Strafhof in Den Haag alle vloeren en toiletgroepen van tegels voorzien. En recent waren we betrokken bij de vernieuwing van het Anne Frank Huis. Als de Koning bij de heropening dan over ‘onze’ vloer loopt, ben ik best een beetje trots.”