Geert van Wijk, administratie

“Ik doe de administratie…en alles wat buiten de technische taken valt”

“De totale financiële administratie van Kroon is mijn verantwoordelijkheid. De dagelijkse in- en verkoopfacturen en betalingen, maar ook btw-aangiftes of het voorbereiden van de jaarrekeningen. Daarnaast regel ik het systeembeheer, verzekeringen en wat marketing. Eigenlijk alles wat buiten de technische taken van het bedrijf valt.”

Randzaken in een groeiend bedrijf

“In de loop der jaren is Kroon flink gegroeid. Toen ik hier 12 jaar geleden kwam werken, deden de directeuren nog veel zelf. Nu het bedrijf groter is, houden zij zich meer met hun hoofdtaak bezig en heb ik veel van de randzaken overgenomen. Zowel voor Kroon Projecten als voor KROON Vloeren in Steen, onze showroom voor particulieren.”

Gevoel bij de organisatie

“Ik hou van cijferwerk, maar vooral ook van de afwisseling in mijn werk. Voordat ik bij Kroon begon, heb ik een paar jaar bij een administratiekantoor gewerkt. Dat is alleen maar administratief, met weinig gevoel voor de organisatie waar je voor werkt. Hier zie ik het hele proces en het resultaat daarvan.”

Open sfeer

“Kroon is een mooi bedrijf met een fijne, open sfeer tussen de collega’s. Ik heb veel vrijheid in mijn werk en kan gemakkelijk processen wijzigen of sturen als ik denk dat het slimmer kan. Na 12 jaar heb ik echt een band met de eigenaren. Ik ben de langst werkende binnen Kroon, maar er zijn meerdere collega’s die hier al jarenlang werken. Dat zegt iets over de sfeer van ons bedrijf.”