Berry Advocaat, projectleider

“Ik ken de praktijk van de bouwplaats en weet wat je kunt verwachten”

“Van oorsprong ben ik een man van de praktijk. Na jaren als timmerman gewerkt te hebben, ben ik nu projectleider. Ik weet dus hoe het er op de bouwplaats aan toe gaat en wat je in de praktijk kunt verwachten. In dat opzicht kijk ik vaak net wat verder vooruit.”

Veelzijdig en uitdagend

“Door mijn achtergrond ken ik de mogelijkheden, de ondergronden en de details waarop je moet letten. Dat maakt het makkelijker de afspraken met de klant goed over te dragen aan de jongens op de werkvloer. Mijn werk is veelzijdig en soms ook uitdagend. Elke dag is anders, zeker omdat er nog wel eens iets verandert in de plannen. Het geeft een goed gevoel om een project tot een goed einde te brengen.”

Van a tot z een project begeleiden

“Mijn ervaring ligt vooral op het gebied van keramiek, daar ben ik mee ‘opgegroeid’. Keramiek wordt steeds vaker gevraagd en heeft veel mogelijkheden. Ik werk nu een paar jaar Bij Kroon Projecten. Dat begon met kleine werkjes, maar inmiddels begeleid ik het hele proces van a tot z. Zo ben ik vanzelf in mijn functie gegroeid, gewoon door me mijn werk te laten doen.”

Ruimte om je eigen werk te doen

“Er wordt hier niet over je schouder meegekeken. Je hebt alle vrijheid om dingen op je eigen manier te doen. Natuurlijk is er goed contact met directe collega’s over de projecten. Als het nodig is, weten we elkaar altijd te vinden. Ook voor een geintje tussendoor of om privézaken te bespreken. Vanuit de directie is daar ook alle ruimte voor. Niet alles hoeft in overleg, zolang je je verantwoordelijkheid maar neemt om een project goed af te ronden.”