Alexander van Geene, projectleider

“Elke millimeter telt. Die uitdaging ga ik graag aan!”

“De succesvolle realisatie van een project is mijn verantwoordelijkheid als projectleider. Ik koop arbeid of materialen in en bewaak de kosten en planning. Mijn baan is super veelzijdig, alle aspecten van een project komen aan bod: van de wensen van de klant tot de technische uitvoering op de werkvloer.”

Verschillende kanten van de bouw

“Ik ben een echt mensenmens en vind het leuk om met verschillende mensen in gesprek te gaan. Of het nu de architect is, of degene die de bouwplaats opruimt. De verschillende kanten van de bouw vind ik interessant. En ik ga graag wat dieper op de materie in. Daarom ligt mijn hart vooral bij natuursteen. Dat is bijna altijd maatwerk en de detaillering is enorm belangrijk.”

Van maatwerk tot meters maken

“Op dit moment werk ik bijvoorbeeld aan een villa, waar de architect de kleinste details opzoekt. Elke millimeter telt. Die uitdaging ga ik graag aan! Tegelijkertijd loopt er een project met 141 sociale huurwoningen. Daar gaat het vooral om planningen en meters maken. Ook die afwisseling maakt het interessant.”

Onderdeel van een bijzonder project

Het gaat niet zozeer om de omvang van een werk, maar het is wel leuk om bij bijzondere projecten betrokken te zijn. Zoals een paar jaar geleden het Centraal Station in Rotterdam. Bij zo’n groot project is mijn rol natuurlijk klein, maar het is mooi om daar een onderdeel van te zijn.

Geen nummer

Ook binnen Kroon Projecten zijn we echt met elkaar bezig om iets moois te maken. Maar natuurlijk kan er kan ook gelachen worden. Het is een heel menselijk bedrijf waar je absoluut geen nummer bent. Ik ben vrij om mijn werk zelf in te richten, of bijvoorbeeld mijn werktijden te verschuiven om files te omzeilen. Die vrijheid is heel fijn. Het voelt bijna alsof ik eigen baas ben.”