Hotel V | Amsterdam

Hotel V aan de Fizeaustraat in Amsterdam kijkt uit over de prachtige skyline van de Amstel. Het familiebedrijf wordt gerund door ras-Amsterdammers met een passie voor de authenticiteit en het inspirerende karakter van Amsterdam. In 2016 kreeg onze projectleider, Jaco Tanger, de leiding over het betegelen van circa 100 badkamers, de restaurantkeuken, de receptie en alle openbare toiletgroepen.

Seventies
‘Zodra een aanvraag een opdracht is, wordt het meteen naar de uitvoering doorgezet. We konden al snel starten’, vertelt Jaco. Het hotel telt 91 kamers, 4-en-een-halve ster, een culinaire lobby en unieke ruimten voor evenementen. Met het op de seventies geïnspireerde interieur kreeg Kroon Projecten de uitdaging om elke ruimte te vullen met een niet alledaagse tegelinvulling.

Niet alledaagse tegelinvulling
Voor de openbare toiletruimtes waren patronen gecreëerd die overliepen van de wanden in de vloeren, wat een ruimtelijk effect gaf. ‘Dat was best even puzzelen maar al snel hadden onze tegelzetters de slag te pakken en het resultaat mag er wezen’, zegt Jaco.

Eyecatcher
De wanden van de badkamers werden voorzien van rustige rechthoekige tegels en op de vloeren werd een patroon gepuzzeld. Ook de tegels voor de receptie, die samen een wereldkaart vormen, zijn zorgvuldig geplaatst en een echte eyecatcher.

Succes
‘Dit project had een strakke deadline die met succes behaald is’, verteld Jaco. Hetzelfde jaar konden de werkzaamheden afgerond worden en werd het derde pand dat Hotel V nieuw leven heeft ingeblazen een feit.


Architect:
Mirjam Espinosa, Amsterdam


Informatie aanvragen?
Meer weten over dit project? Stuur ons uw gegevens en wij nemen contact met u op.

CONTACT