Cruquius | Amsterdam

Kroon Projecten werkt mee aan de realisatie van Stadseiland Cruquius in Amsterdam. Een herontwikkeling van een bedrijventerrein tot een toekomstbestendige, dynamische wijk met 1500 woningen en 14.000 m² commercieel vastgoed.


Traditionele steiger
Projectleider Alexander van Geene heeft de leiding over de werkzaamheden, wat in dit project het plaatsen van een natuurstenen gevelplint is. ‘De aannemer heeft een traditionele steiger geplaats, in overleg is daar vervolgens door Slokker een stalen IPE-balk gemonteerd waarop wij d.m.v. een katrol de platen goed op de juiste positie konden brengen en monteren’, legt Alexander uit.

Jura Grau
Voor de gevel is er gebruik gemaakt van een natuursteen genaamd Jura Grau. Dit is een grijze fijnkorrelige kalksteen die wordt gewonnen in Duitsland en vorstbestendig is dus uitermate geschikt voor buiten. De gehele entree en onderste twee verdiepingen zijn door ons bekleed met Jura Grau waardoor het pand een luxueuze uitstraling krijgt. Een echte kers op de taart dus!

Specialisatie
Alexander kijkt terug op een prettige samenwerking. ‘Het liep allemaal gelijk goed en we hadden goed contact met de uitvoerder van de opdrachtgever. Veel konden wij verzorgen op de bouwplaats zelf, waardoor de werkzaamheden soepel verliepen. We hebben gewerkt met twee ploegen die zich bezighielden met o.a. het plaatsen van de dagstukken aan de moederplaat en het bevestigen van rvs-verankering in de voegen. Die hebben we zoveel mogelijk blind verwerkt. Ook hebben we de gevelisolatie aangebracht. De ploegen hebben erg mooi werk geleverd.’


Informatie aanvragen?
Meer weten over dit project? Stuur ons uw gegevens en wij nemen contact met u op.

CONTACT