Blog: De Boompjes – Rotterdam

De bouw van Clubhouse Boompjes is in volle gang. Kroon Projecten verzorgd het tegelwerk voor de badkamers en toiletten in de twee prominente woontorens van 70 en 100 meter hoog. De woontorens omvatten 342 vrije huurwoningen, waaronder co-living en starterswoningen, een commerciële plint en een innovatieve mobiliteitsoplossing.

Twee projectleiders
Bij dit project zijn twee projectleiders van Kroon Projecten betrokken. Projectleider Berry Advocaat heeft de leiding over het tegelwerk voor circa 491 badkamers en de separate toiletten. Projectleider Alexander van Geene stroomt verderop in het jaar ook in en richt zijn specialisatie in natuursteen o.a. op de gevelbekleding en entree van elke woontoren.

Wand- en vloertegels
‘Momenteel lopen we met één ploeg op de bouwplaats. Halverwege dit jaar verwachten we nog een tweede ploeg in te kunnen zetten. Deze tegelzetters houden zich in eerste instantie bezig met het plaatsen van de vloer en wandtegels in de badkamers en toiletten’, zegt Berry. ‘Voor de vloeren zullen we grijze tegels van 30 x 30 cm, afgewisseld met 15 x 15 cm plaatsen. De wanden zullen bekleed worden met witte tegels van 20 x 30 cm.’

Natuursteen
Verderop dit jaar zal ook het team van Alexander aan de slag gaan met zowel de gevelbekleding als de entreehal en trappen. ‘We hebben net te horen gekregen dat we de gevel mogen gaan voorzien van Toscaanse travertin. Dit is een populaire natuursteen afkomstig uit Italië en gevormd kalkneerslag bij warme bronnen’, vertelt hij. Voor de entreehal en trappen is er gekozen voor het steensoort Jura Beige, een compacte kalksteen.

Over een aantal maanden geven we u graag weer een update over het verloop van dit project.